کفپوش انتی استاتیک


تکنولوژی های پیشرفته در ساخت کفپوش های جدید نقش زیادی دارند. با توجه به افزایش تقاضا برای تولید کفپوش های خاص، شرکت های تولید کننده تحقیقات گسترده ای را بر روی متریال مختلف انجام می دهند. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک از جمله پوشش های کف ساختمان است که با هدف خاص و ویژگی های متفاوت طراحی شده است.
شکل ظاهری، رنگ یا طرح روی این محصول در موقع خرید کفپوش کمتر مورد توجه قرار می گیرد زیرا این کفپوش با همه کفپوش هایی که تاکنون دیده اید تفاوت دارد. به طور کلی کارایی و قابلیت های کفپوش، اهمیت بیشتری دارد. این نوع از کفپوش ها مناسب مکان هایی هستند که در آن دستگاه های حساس و الکترونیکی زیادی وجود دارد. کفپوش مورد نظر از انتقال الکتریسیته و تولید جرقه جلوگیری می کند.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چیست؟
این محصول از خانواده کفپوش های اپوکسی است که خاصیت رسانا بودن را نیز داراست. کفپوش آنتی استاتیک بار الکتریکی موجود در محیط را گرفته و تخلیه می کند. در واقع این کفپوش های مدل جدید ضد الکتریسیته ساکن هستند و برای طراحی کف سازه های خاص طراحی شده اند. به طور عموم خریداران خانگی از مشتری های کفپوش های آنتی استاتیک نیستند زیرا در حالت عادی، چنین بار الکتریکی زیادی در خانه ها وجود ندارد. هدف از تولید این محصول کاهش بار الکتریکی در سازه هایی است که با دستگاه های الکترونیکی در ارتباط هستند.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک از چند بخش مختلف تشکیل شده است. ماده اصلی در بخش اول، پرایمر اپوکسی و لایه میانی اپوکسی خالص است. این بخش دارای چسبندگی عالی با بتون است و مقاومت های مکانیکی بالایی را تحمل می کند. این بستر کاملا صاف و بدون کوچکترین ناخالصی ( گرد و غبار و …) این ویژگی سبب شده تا به سادگی امکان اتصال چاه ارت و تخلیه الکتریسیته فراهم شود.
سطح کفپوش آنتی استاتیک طوری است که جریان الکتریسیته ساکن را از سطح به عمق کقپوش انتقال می دهد. لایه رویه در برابر استرس های مکانیکی و شیمیایی به شدت مقاوم است.
 
کفپوش آنتی استاتیک در چه مکان هایی نصب می شود؟
کاربرد کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک محدود به مراکز خاصی است. عمده این مراکز به طور مستقیم یا غیر مستقیم با دستگاه های الکترونیکی زیادی در ارتباط هستند. برخی از مکان های نصب این کفپوش ها عبارتند از:
اتاق کامپیوتر و سرورها در ادارات و سازمان ها
اتاق عمل بیمارستانها ( به دلیل وجود دستگاههای الکترونیکی بسیار حساس)
اتاق‌های ایزوله در مراکز درمانی و صنعتی
کفپوش آنتی استاتیک کف بتونی کارخانجات مختلف
پوشش حفاظتی سالن های تولید واحدهای نظامی
اتاق‌های اختلاط رنگ
اتاق‌ مرکز کنترل فروشگاهی و …
اتاق‌های مراکز مخابراتی
اتاق و انبار تجهیزات برقی
اتاق پست برق
آزمایشگاه های الکترونیکی
کفپوش الکترواستاتیک کیت و مدارهای الکترونیکی
کارخانه های دارای مواد قابل احتراق
آزمایشگاه‌های الکترونیک و اندازه‌گیری دقیق
 
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چه ویژگی هایی دارد؟
خاصیت هدایت جریان الکتریسیته به چاه ارت مهم ترین ویژگی این کفپوش های فوق العاده است. به همین دلیل بسیاری از مصرف کننده ها این کفپوش را به نام ضد جرقه می شناسند. الیاف شیمیایی به کار رفته در تولید این کفپوش و طریقه نصب و کارگذاری ان در این فرایند هدایت الکتریسیته دخالت دارد. اما این خاصیت تنها ویژگی کفپوش های اپوکسی نیست .
کفپوش اپوکسی مقاومت سایشی بسیار بالایی دارد و در برابر فشارهای مکانیکی دچار آسیب نمی شود. حتی تردد لیفتراک و کامیون روی کفپوش هم موجب آسیب به آن نمی شود.
این کفپوش منحصر به فرد مقاومت شیمیایی و قلیایی بسیار خوبی هم دارد. به این ترتیب در آزمایشگاه هایی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند، می توان بدون هیچ مشکلی این کفپوش های خاص را نصب کرد.
رنج مقاومت الکتریکی 1000 تا 10 کیلو اهم بوده که در هیچ کفپوش دیگری مشابه آن پیدا نمی شود. برخی از کفپوش ها تا حدودی الکتریسیته ساکن را خنثی می کنند ولی چنین رنج بالایی واقعا بی نظیر است.
تنوع رنگی یکی دیگر از مزایای نصب کفپوش اپوکسی در ساختمان است. از این نظر هیچ محدودیتی وجود ندارد. موقع سفارش می توانید رنگ سازمانی یا رنگ مناسب با محل و نوع کسب و کار را نیز انتخاب کنید. 
نصب روکش کفپوش آنتی استاتیک بر روی همه کفپوش های دیگر توصیه می گردد. این کار مزایایی را به همراه دارد از جمله اینکه بدنه اصلی کفپوش در برابر خوردگی و آسیب های محیطی مقاوم می شود. نصب کفپوش طرح بتون نیز می تواند از وجود صدمات رایج نظیر ترک خوردگی و …. روی بتون جلوگیری کند. به خصوص اینکه کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک هم زمان دارای خاصیت ضد الکتریسیته ضد اسیدی است کارایی آن را افزایش داده است.
 
روکش کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چیست؟
این محصول دارای روکش دو جزئی شامل رزین اپوکسی و یک سخت کننده( هاردنر) است. طراحی روکش کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک به گونه ای است که انتقال الکتریسیته ساکن بین 10000 تا 1000000 اهم را به سادگی امکان پذیر می کند. این مهم با افزودن پیگمنت های رسانا و برخی مواد مخصوص صورت می گیرد. با توجه به کارکرد روکش کفپوش و توانایی بالای انتقال الکتریسیته، در بین عموم به روکش ضد گلوله نیز شناخته می شود.
جالب تر اینکه کفپوش آپوکسی آنتی استاتیک با سیار کفپوش های محافظتی، هماهنگی دارد قابل نصب روی سطوح دیگر نیز می باشد. این محصول از انتقال اکتریسیته ساکن جلوگیری می کند و هم زمان توان جلوگیری از جرقه الکتریسیته ساکن را نیز دارد. این ویژگی از بروز خطرات و آسیب های احتمالی جلوگیری می کند. بنابراین می توان کفپوش را در سایر مکان ها نیز بدون وجود هیچ محدودیتی نصب کرد. 
چگونه کفپوش های ضد الکتریسیته را تمیز کنیم؟
با توجه به ویژگی های محصول و روکش سطحی ضد الکتریسیته کفپوش، به نظر می رسد نظافت آن دشوار باشد. واقعیت اینست که کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک قابلیت نظافت و تمیزکاری بسیار آسانی دارد. این محصول کاملا بهداشتی و آنتی باکتریال است. به این ترتیب در محیط های ایزوله و بیمارستانی نیز به عنوان سازه مناسب کف بنا انتخاب می شود. اپوکسی ها ضد جرم و آلودگی هستند و نیازی به شستشوی زیاد ندارند. صاف بودن سطح کفپوش، خاصیت ضد جرم ساختار کفپوش، آنتی باکتریال بودن و ….. به همراه قابلیت نظافت و شستشوی آسان بر کاربردی بودن کفپوش می افزاید.
حتی با یک تی مرطوب نیز می توان سطح کفپوش را تمیز کرد و نیازی به استفاده از مواد سفید کننده و لکه بر برای تمیز کردن کفپوش، نیست. در صورتی که سهوا یکی از مواد شیمیایی و یا مواد رنگی روی زمین بریزد به سادگی با یک دستمال تمیز می توان سطح کفپوش را تمیز کرد. در مقایسه با سایر کفپوش ها می توان گفت که نظافت کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک سریع تر و سهل تر است.

آماده سازی اولیه برای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
قبل از نصب باید مکان مورد نظر آماده سازی شود. برای این امر از نوعی ماده چربی زدا ا(degreaser)استفاده می شود. این ماده در از بین بردن آثار گریس، موم، روغن، بنزین و …. موثر است. پس از این مرحله می توان سطح بتون را با دستگاه های ساب و سنگ زنی کاملا هموار و صیقلی کرد. در نهایت همه پسماندها و نخاله های به جا مانده حذف شده و گرد غبار با تجهیزات خلاء کاملا برداشته می شود. بدون انجام عملیات آماده سازی، سطح مورد نظر برای نصب کفپوش مناسب نیست و نتیجه کار خوب در نمی آید.
مراحل اجرای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک به این ترتیب است:

1-      امادهسازی سطح

2-  پرایمر اپوکسی

2-      اجرا لایه میانی همراه ماستیک

3-      اجرا نوار مسی

4-      اجرا پرایمر انتی استاتیک

5-      اجرا لایه نهایی

طریقه نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چگونه است؟
جالب ترین ویژگی این محصول بدون درز بودن آن است. موقع اجرا کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک هیچ نوع شکاف و درز شبیه به آنچه در موزاییک کاری می بینید، وجود ندارد. کل سطح به صورت کاملا یکپارچه و بدون هیچ درز و ترک نصب می شود. نیازی به کفسازی ویژه ای نیست و به سادگی می توان روی سطوح بتون یا سرامیک کفپوش اپوکسی را نصب کرد.
اجرای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در مکان هایی که زیبایی و مقاومت بالای شیمیایی و هچنین بحث الکتریسیته ساکن، مطرح است اولویت دارد. در بین کفپوش های دیگر نمی توان محصولی با چنین قابلیت هایی را پیدا کرد. تفاوت کفپوش آنتی استاتیک با دیگر انواع کفپوش اپوکسی در هنگام اجرا مشخص می شود. موقع اجرا از نوعی ماده شیمیایی آلی برای هدایت و تخلیه الکتریسیته ساکن، از کفپوش به چاه ارت استفاده می شود. این بخش در انواع کفپوش اپوکسی وجود ندارد و تنها در سطوح آنتی استاتیک به کار می رود.
سرعت اجرای کار بسیار کمتر از دیگر کفپوش هاست و لازم است تا زمانی برای خشک شدن کفپوش در نظر گرفته شود. در واقع کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در ابتدا نوعی مواد مایع با قابلیت شکل پذیری بالایی است. همین ویژگی این امکان را فراهم کرده تا در کلیه سطوح و بدون اینکه نیاز به برش یا چسب یا هر وسیله دیگری بتوان کفپوش را نصب و اجرا کرد. البته مدت زمان خشک شدن اپوکسی اندکی زیاد است و قبل از خشک شدن کامل نباید از آن استفاده کرد.
 
طریقه تست کفپوش انتی استاتیک چگونه هست؟
طریقه تست کفپوش انتی استایک بت دستگاه میگر می باشد
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
​​​​​​​​​​​​​​

دانلود مطلب